• darkblurbg

Italië - Baselga di Piné

Italië - Baselga di Piné

Baselga di Piné

Baselga di Pinè  heeft talrijke goed uitgeruste hotels, appartementen, agriturismi en campings. In de wintermaanden trekt vooral het ijsstadion liefhebbers en sportievelingen aan. Bij het meer van Serraia ligt een congrescentrum dat 400 personen kan ontvangen. Het Santuario mariano di Montagnaga, een deelgemeente van Baselga, is het beroemdste van heel Trentino. Er komen jaarlijks duizenden bedevaarders naartoe. Dit heiligdom maakt deel uit van de Via dei Santuari, een pelgrimsweg die van deze plek naar het Santuario della Madonna dell'Aiuto in de Valle di Cembra voert.

Altopiano di Piné

zacht glooiende heuvels, meren, bossen en weelderig groene weiden kenmerken het gebied met de Dolomieten die er hoog bovenuit steken. Bovendien staat het bekend om zijn vruchtbare bodems en de oh zo zonnige heuvels. Precies deze kenmerken maken het gebied tot een ideaal wijnbouwgebied, waar wijnen van hoge kwaliteit en voortreffelijke grappa worden geproduceerd.

Trento

een van de Italiaanse topsteden wat levenskwaliteit en milieubehoud betreft, biedt het hele jaar door evenementen en is de ideale uitvalsbasis om de aangrenzende valleien te verkennen. De stad telt talrijke kerken, historische gebouwen en architectonische monumenten in gotische en renaissancestijl en heeft dankzij zijn belangrijke universiteit, talrijke musea en historisch belangrijke plaatsen, een rijke cultuur.

Valle di Cembra

typisch voor het landschap in de Valle di Cembra en op de Hoogvlakte van Piné zijn de met wijngaarden bedekte hellingen en de verspreid liggende dorpjes, een zacht glooiend landschap rijk aan bossen en weilanden, en meerdere meren waarin men zwemmen kan. De Valle di Cembra munt uit in de productie van wijnen en grappa’s van hoge kwaliteit. Voor de fijnproevers zijn er plaatselijke gerechten en wijnen, met hun typische authentieke smaak: kazen, kastanjes, honing, paddenstoelen en bosvruchten, die in deze streek geteeld worden. 

Verona

Verona is een stad in Italië met ruim een kwart miljoen inwoners. De stad is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Verona, dat weer gelegen is in de regio Veneto. De stad ligt halverwege de route tussen Milaan en Venetië. Omdat Verona op slechts 20-25 kilometer van het Gardameer ligt is de stad een populaire dagtrip onder toeristen die aan het Gardameer verblijven.

Het hedendaagse Verona is uitgegroeid tot een moderne middelgrote stad, waarvan de historische kern het centrale punt is waar de meeste toeristen zich begeven. Een mooie plek om uitzicht te hebben over Verona is Santuario Madonna di Lourdes. Een eenvoudigere manier om van een uitzicht op Verona te genieten is door de Torre dei Lamberti te bezoeken. 

Voor meer informatie bel of stuur een whats-app bericht naar: 06-28205241

Of stuur een email naar: info@Kjtours.nl en/of Kjtours@hotmail.com