• darkblurbg

Portugal

12-daagse Portugal

Portugal-Porto 

 

Porto

Als je kunt genieten van de mooie dingen van het leven is Porto een topbestemming. Je kunt er heerlijk door de stad slenteren om de fraaie pastelkleurige huizen te bekijken. Een bezoek brengen aan één van de vele musea’s voor een vleugje cultuur. Sluit je dag af met een voortreffelijke maaltijd in één van de vele restaurants van Porto.
En vergeet je niet van de port te proeven!

Porto is een feest!

Braga

Het charmante Braga wordt gekenmerkt door historische architectuur en majestueuze kerken. Breng een bezoek aan het heiligdom Bom Jesus do Monte (Goede Jezus van de Berg) ten noorden van de stad.

Beklim de barokke trap die al kronkelend rond kleine muren naar de kerk toe leidt. Hoewel er al sinds het begin van de 14e eeuw religieuze bouwwerken op de heuvel staan, dateert de huidige versie van het heiligdom uit de 18e eeuw. Vanuit de kerk heb je een prachtig uitzicht op Braga. De stad ligt in een vallei tussen groene heuvels en bergen.

Barcelos (markt)

In Barcelos vindt elke donderdagochtend de grootste markt van Portugal plaats. Kleurrijk, druk en gezellig luid…een traditionele markt. Van bijlen en wijnpersen tot potten en schorten, de verse groente en fruit, de oudere dames met hun konijnen en kippen tot artisanaal gemaakte souvenirs. Je komt het hier allemaal tegen!

Figueira da Foz

Figueira da Foz ligt aan de monding van de Mondego rivier, en staat bekend om zijn zeer lange en brede stranden. In de omgeving van Figueira da Foz is het de moeite waard om het gebergte Serra da Boa Viagem te beklimmen en het panorama te bekijken vanaf het uitzichtpunt Miradouro da Vela, waar u de stad kunt zien en de zoutbanken van de Mondego, en, als het goed en helder weer is, de Berlenga-eilanden (Ilhas Berlengas).

*Voor meer informatie bel of stuur een whats-app bericht naar: 06-28205241

Of stuur een email naar: info@Kjtours.nl en/of Kjtours@hotmail.com

Klik hier voor de foto's van Portugal 2019